Ce este D’AOR?

D’AOR reprezintă primul concurs românesc marca înregistrată la clasa EDUCAȚIE, CULTURĂ, INSTRUIRE prin activități artistice, culturale și sportive. D’AOR este cel mai important premiu pentru sportivii, coregrafii și dansatorii amatori din România deoarece premiile obținute îi pot propulsa la cele mai frumoase festivaluri si competiții din Europa cu care Asociația Multiculturală Dans Art Open este parteneră!
Concursul de Dans – D’AOR Grand Prix – este organizat de Asociația Multiculturală Dans Art Open membru in Consiliul International al Dansului C.I.D – UNESCO, in parteneriat cu AJSPT Buzău si Centrul Cultural “Aurel Stroe” Bușteni .
Premiile D’AOR acordate anual sunt unice in România si reprezintă un real succes de palmares !

Locația concursului

Orasul Busteni are o pozitie spectaculoasa in lantul statiunilor de pe Valaea Prahovei, fiind asezat chiar la poalele muntilor Bucegi, unde se poate admira la fiecare pas frumusetea si goliciunea stancilor. Statiunea Busteni este considerata “Poarta Bucegilor” si paradisul alpinistilor., datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces pe munte. Atractiile turistice cele mai cunoscute in toata Europa fiind: Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman, Cascada Urlatoarea, Varful Omu, dar si – Partia Kalinderu – astazi una dintre cele mai moderne din tara. Un obiectiv turistic de referinta in Busteni, pentru turistii mai putin familiarizati cu urcatul pe munte este Castelul Cantacuzino, care strajuie falnic orasul dintre varfurile brazilor doar la cateva sute de metrii de gara CFR.
Pentru ca orasul gazda al ”D’AOR – Grand Prix” – Romania – este Busteni si tinand cont de mini-vacanta de 1 decembrie va invitam cu aceasta ocazie la petrecerea celor 2-3 zile de concurs intr-o atmostera de poveste, la poalele muntilor, unde arta dansului isi va putea da mana cu geografia si istoria prin vizitarea obiectivelor turistice din zona Sinaia-Busteni.

Programul concursului

30 NOIEMBRIE 2018

Ora 12.00 – Sedinta TEHNICA

Ora 14.00 – Concurs CATEGORIA de varsta MINI ( 7-9 ani) si JUNIORI ( 13 – 15 ani) AMATORI (care se antreneaza mai PUTIN de 4 ore pe saptamana )

14.00 –16.00 solo / duo / trio – MINI ( 7-9 ani)
16.00 – 17.00 minigrup / grup – JUNIORI si MINI
17.00 – 20.00 solo / duo / trio – JUNIORI (13 – 15 ani)
ORA 21.00 PREMIERE – PROGRAMUL va fi definitiv abia dupa data limita de inscriere (10 noiembrie 2018) si ar putea fi adaptat/ modificat in functie de numarul de participanti.

1 DECEMBRIE 2018

Ora 10.00 – Sedinta TEHNICA

Ora 11.00 – Concurs CATEGORIA de varsta COPIII – SENIORI – OPEN (20+) AMATORI ( care se antreneaza mai PUTIN de 4 ore pe saptamana )

11.00 – 14.00 = solo,duo,trio – COPII ( 10 – 12 ani)
16.00 – 18.00 = grup / formatii – SENIORI / COPII / OPEN
18.00 – 20.00 = solo,duo,trio – SENIORI ( 16 – 19 ani) si OPEN Class ( 20+)
ORA 21.00 PREMIERE – PROGRAMUL va fi definitiv abia dupa data limita de inscriere (10 noiembrie 2018) si ar putea fi adaptat/ modificat in functie de numarul de participanti

2 DECEMBRIE 2018

Ora 9.00 – Sedinta TEHNICA

Ora 10.00 – Concurs CATEGORIA de varsta MINI – COPIII – JUNIORI – SENIORI – OPEN (20 +) SEMIPROFESIONISTI (care se antreneaza mai MULT de 4 ore pe saptamana)

10.00 – 11.00 = solo,duo,trio – MINI
11.00 – 12.00 = solo,duo,trio – COPII
12.00 – 14.00 = solo,duo,trio – JUNIORI
16.00 – 17.00 = solo,duo,trio – SENIORI si OPEN
17.00 – 18.00 = minigrup-uri si grupuri toate categoriile de varsta (acest segment s-ar putea intercala cu celelalte categorii. Va vom tine la curent cu acest aspect)
ORA 19.00 PREMIERE – PROGRAMUL va fi definitiv abia dupa data limita de inscriere (10 noiembrie 2018) si ar putea fi adaptat/ modificat in functie de numarul de participanti.

Premiile oferite

Premii = Excursie GRATUITA pentru AMATORI – fara bursa valorica :
– ,,Balerina de Aur,, – ,,Dansatorul de Argint,, –,,Regina Muzical,, – ,,Regina Orientului,,- ,,Regina MTV –Comercial,, – ,,Regina – Fantezie,, – ,,Regina – dans- Caracter,,- ,,Regina – Show-dance,, – La care se adauga excursie gratuita ( transport cu autocarul ) la VIBE – Viena pentru toti care au castigat aceste premii la categoria ,, AMATORI,, – alaturi de colegii lor semiprofesioniti si de unul dintre parinti, Cazarea, masa si taxa de inscriere la VIBE intra in atributiile participantului.

Bursa valorica ( sustinerea financiara a participarii la VIBE 2019) pentru SEMIPROFESIONISTI dupa cum urmeaza :

 1. Premiul D’AOR – “Balerina de Aur” – Romania 2018 –pentru solo dans clasic sau contemporan FETE – si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019 pentru coregrafia cu nota cea mai mare din concurs.
 2. Premiul D’AOR – “Dansatorul de Argint” – Romania 2018 –pentru coregrafia cu nota cea mai mare de la solo dans clasic sau contemporan BAIETI – si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 3. Premiul D’AOR -“Regina Muzical” – Romania 2018 pentru coregrafia cu nota cea mai mare de la muzicall/sectiunea solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 4. Premiul D’AOR – “Regina Orientului” – Romania 2018 – pentru coregrafia cu nota cea mai mare la dans oriental sau indian / sectiunea solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 5. Premiul D’AOR – “Regina MTV –Comercial” – Romania 2018 – pentru dans inspirat din coregrafiile MTV / sectiunea solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 6. Premiul D’AOR – “Regina – Fantezie” – Romania 2018 – pentru sectiunea fantezie coregrafica/ solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 7. Premiul D’AOR – “Regina – dans- Caracter” – Romania 2018 – pentru dans de caracter /sectiunea solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 8. Premiul D’AOR – “Regina – Show-Dance” – Romania 2018 – pentru una din disciplinele acro-dance, performing -art sau latino-show /sectiunea solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2019.
 9. Premiul D’AOR – “Dansatorul de Argint” – Romania 2018 – pentru minigrup-ul care obtine cea mai mare nota/medie din concurs si TABARA GRATUITA la Mare pe perioada Festivalul Dans Art Romania Open (iulie 2019). Daca castigatorii sunt din judetul Constanta atunci premiul este reportat pentru prticiparea gratuita in cadrul Dans Art Romania Open 2019.
 10. Premiul D’AOR – Grand Prix – GOLD 2018 / SOLO – bursa in valoare de 500 euro la VIBE International (Viena – Austria) sau Hellas Youth Ballet Compettition (Grecia) – pentru cea mai buna medie generala din clasamentul final general (de la toate evolutiile cu care castigatorul/castigatoarea s-a prezentat in concurs).
 11. Premiul D’AOR – Grand Prix – SILVER 2018 / SOLO – bursa in valoare de 400 de euro la VIBE International (Viena – Austria) sau Hellas Youth Ballet Compettition (Atena-Grecia) pentru a doua medie generala din clasamanetul final general (de la toate evolutiile cu care castigatorul/castigatoarea s-a prezentat in concurs)
 12. Premiul D’AOR – “Coregraful Anului” – Romania 2018 – pentru profesorul -coregraful care va impresiona juriul pentru creativitatea sa in cadrul D’AOR Grand Prix – 2018 si un weekend gratuit pentru doua persoane la Busteni in perioada vacantei de iarna 2018.

Contribuții

Sectiunea – solo, duo, trio, = 100 de lei /pentru participare /de persoana pentru o evolutie in concurs. Participantii care se inscriu la solo, duo, trio, au o gratuitate pentru o inca evolutie daca participa si la minigrup/grup. Toti participantii de la solo care se inscriu cu 3 coregrafii diferite la aceasta sectiune, au o gratuitate la cea de-a 4-tra coregrafie.
minigrup/grup = 50 de lei/de persoana / evolutie
Taxa de participare LA CONCURS se va putea achita de la orice banca, pana la data de 15 noiembrie 2018 – in contul titularului / organizatorului si reprezinta fondul de premiere :
Asociatia Multiculturala Dans Art Open –Cod fiscal: 34197420 – Banca Transilvania : RO60 BTRL RONC RT03 4795 6201. Sub forma de contributie participare festival.
Masa si cazarea vor fi suportate de catre participanti. Pentru cazare si masa (in conditii foarte bune si preturi rezonabile) va rugam sa contactati direct partenerii nostrii: Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie Busteni ( pagina de facebook) si tel: 0244/321034 sau officebusteni@cppi.ro

Discipline

Deoarece in Romania concursurile de dans existente sunt organizare in functie de cunostintele organizatorilor si uneori deruteaza la incadrarea corecta a dansului venim in sprijinul participantilor si descriem in cateva cuvinte fiecare disciplina din concurs, asa cum este ea recunoscuta la competitii internationale de gen, fara a ingreuna regulamentul.

 • Balet – Puteti participa cu o coregrafie originală, precum și părți de piese bine-cunoscute. Dansul trebuie executat în cipici de balet sau pointe. Juriul pune un plus de valoare pe tehnica corespunzătoare și mai ales pe atitudine. Emoția trebuie să fie transmisă și reprezentată în tehnică, postură, şi prezența scenică. Dansul pe „Pointe” este permis dacă dansatorul are cel puțin 11 ani impliniti. La acest stil sunt permise doar doua evolutii diferite pentru un dansator.
 • Contemporan – Acesta nu este un dans modern sau disco. Este o viziune moderna de dans clasic, cel mai adesea, lyric care combină elemente de balet și tehnici din mai multe stiluri acceptate ( Jazz, dans modern,etc). Dansul trebuie sa fie inspirat de versurile și conținutul musical, iar în coregrafie mișcările trebuie sa transmită emoția. La acest stil de dans sunt permise maxim doua evolutii diferite de persoana.
 • Fantezie clasica –Reprezinta scurta transpunere in scena a unui fragment dintr-un balet sau basm , sau se bazeaza doar pe creativitatea profesorului si trebuie sa contina neaparat elemante din dansul clasic sau din dansul contemporan.
 • Character classic – Reprezinta orice pas de dans preluat din cultura unui popor dans popular romanesc, mazurcă, polcă, tarrantella, etc. si care se foloseste in coregrafie cu tehnica specifica dansului classic.
 • Ballroom sau dans de societate – Toate tehnicile de dans de cuplu și ballroom clasic, cu excepția celor incluse în disciplinile de spectacol ( show). Dansul în sine trebuie să fie compus din secvente de pași de baza, ( Vals, Tango, Polka, Boston, etc), prezentate creativ, într-o manieră elevata exprimand sentimentul social si festiv de bal, care este absolut necesar in prezentarea coregrafiei. A nu se confunda cu dansul sportiv !
 • Dans popular traditional sau etnic (dans de caracter autentic): – Trebuie sa fie expresia in forma traditional unei natiuni si a poporului sau. Dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Costumele şi muzica trebuie să reflecte tradiţia folclorică a zonei, a nationalitatilor conlocuitoare sau a tarii pe care o reprezinta formatia, ansamblul in concurs. Formatiile, ansamblurile de dans popular isi pot arata deschiderea culturala si pentru dansuri din alte zone decat cele de provenienta, respectand insa conditia de a corela costumele cu muzica alea
 • Show -Revue / Muzicall / Cabaret – Pot fi coregrafii din (filme/musicalu-ri,) sau (dans de revista, cabaret, can-can, burleque, etc. Conform C.I.D la acest stil de dans se pot inscrie doar participanti mai mari de 12 ani) dansuri French, English – (dansul can-can provine dintr-o formă de divertisment din timpul primului razboi mondial). Tema dansului, sau contextul, precum și linia melodica sau povestea dansata trebuie să fie ușor de recunoscut (Dancing in the Rain,Ditry Dancing,Step-Up,etc).
 • Jazz dance – un dans spectaculos si dynamic care are in compozitie de la figuri de balet pana la elemente funky preluate din dansul modern/disco sau din dansul latino.
 • Dans de Broadway si Teatru dans – coregrafii din industria Broadway (muzica, dans, teatru, un fel de operetta, in care se pot folosi o fuziune de stiluri, in functie de creativitatea coregrafului. Trebuie sa fie un dans expresiv si creativ, prin care participantul folosindu-se de propriul corp, de gestica si mimica, avand ca pretext diverse povesti familiare lor sa exprime ideea coregrafica). Este insotit de elelente de elemente de recuzita.
 • MTV – Comercial – Este fuziune de stiluri diferite de dans cu coregrafii noi sau create si inspirate de tradiția MTV, concurentii pot prezenta show-uri variate inspitare din videoclipuri populare ale cântăreților consacrati, dar nu originalul. Accentul este pus pe prezentare, stil, exprimare și performanță. Muzica si tema coregrafica trebuie sa corespunda varstelor.
 • Freestyle – În coregrafia dansului ar trebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute (R&B dance, rap dance, reggaeton, hip-hop,robot dance) de asemenea, (muzica, expresia, și îmbrăcămintea) stilului ales ar trebui să fie observate clar. Sunt permise elemente acrobatice, dar nu trebuie să domine (Acro Dance). Accentul ar trebui să fie pe elementele de dans, iar caracteristica de dans trebuie să fie urmată. Prezentarea va fi evaluată pe baza diversității, variației, și tehnicii, executiei precum și de omogenitatea diferitelor stiluri și tehnici individuale. Nu sunt permise figuri vulgare cu conotatie sexuala sau care induc idea de violenta.
 • Belly Dance – In coregafie trebuie sa fie prezente mișcări tradiționale turcești și egiptene, si se pot folosi elemente de recuzită precum voaluri, darabane, esarfe,s.a. Costumatia trebuie sa fie caracteristica zonei de provenienta a dansului executat. La acest still sunt acceptate si dansurile indiene,bollywood.
 • Prforming Art – contorsionism, dans acrobatic open, Acro-Dance, Gimnastica ritmica cu obiecte (acrobatiile sunt obligatorii și trebuie să fie completate cu elementele de dans. Step/Tap-dance)
 • Dans de Caracter – stilizat (etno, tiganesc, arabesc, Indian, bollywood, rusesc, chinezesc, spaniol, dans irlandez, tribal fusion, grecesc, texan, cubanez,etc). Sunt premise recuzite de scena.
 • Productie si Fantezie Coregrafica moderna – Dansuri care sa evidentieze ideea coregrafica (dansului trebuie să aibă o temă clară si să te poarte într-o călătorie (poveste) care are un început şi un sfârşit). Pentru ca tot ce se perece pe scena trebuie sa aiba idea unui spectacol. La acest stil de dans sunt necesare elemente de recuzita (mese, scaune, scari, banci, obiecte confectionate din carton, panza, material plastic, etc care servesc la realizarea decorului sau a dansului). Toate stilurile de dans sunt permise. Pentru idea de Productie povestea trebuie sa fie combinata cu efecte luminoase, sonore sau pirotehnice (fara a pune in pericol integritatea corporala a participantilor sau a publicului). Sunt permise variatii de varsta (open age de la copii la adulti).
 • Show Dance – cuprinde de la gimnastica ritmica la latino-show, iar elementele acrobatice trebuie sa fie imbinate intr-o frumoasa linie / idee coregrafica.
 • Dans modern – (disco, electric boggye, funky, etc)
 • Dans latino American (show Craibe –Latin fara elemente de recuzita).
 • Thematic / Fantezie Coregrafica – Dansul trebuie sa aiba o anumita tema, decor adecvat temei si sa te poarte intr-o poveste cu inceput si sfarsit ( ex: dansul ploii, dansul piratilor, etc)

Membrii juriului D’AOR Grand Prix – 2018

Gregor Hatala

Fost prim balerin al Operei de Stat din Vienna, Organizatorul Concursului VIBE Viena

Monica Cherechesh

Fosta prim balerina la Teatrul Oleg Danovschi din Constanta, actualmente Director Artistic al teatrului

Melinda Vladu

Fosta balerina la Teatrul Oleg Danovschi, actualmente coregraf in cadrul Scolii Studio Balet Melinda – Constanta

Mihaela Bălăceanu

Coregraf, Membru in Consilul International al Dansului – CID – UNESCO, Organizator

Formular de înscriere online la concurs

Introduceți-vă prenumele
Aici vă introduceți numele
Introduceți-vă nr. de telefon
Alegeți secțiunea